השתלת שיניים

השתלת שיניים הוא טיפול רפואי פורץ דרך, המהווה חלופה לשיניים תותבות במקרים של אובדן שיניים טבעיות. הטיפול רווח עד מאוד, בעל סיכויי הצלחה גבוהים, ונעשה על ידי רופאי שיניים מוסמכים, גם אם אינם מומחים לתחום. המהלך הכירורגי עצמו כולל הרדמה והחדרה של שתל לעצם הלסת, והרכבה של כתר מעליו (באמצעות הדבקה או הברגה).

ניתן לבצע של שן בודדת או מספר שיניים בודדות וכן השתלת שיניים על בסיס גשר מחובר לשתלים (all in 4 או all in 6)

באילו מקרים מומלץ לבצע טיפולי השתלת שיניים?

השתלת שיניים מומלצת במקרים בהם לא ניתן לרפא את השן הטבעית ונדרש לעקור אותה. יש לציין שהשתלת שיניים נחשבת גם לטיפול מניעתי לאובדן עצם לסת וזאת כיוון שכאשר נוצר רווח בלסת כתוצאה משן או שיניים חסרות, הגוף חדל להפריש "חומרי בנייה" ועם הזמן עצם הלסת שוקעת ומקנה מראה מבוגר, המשפיע על מראה הפנים הכללי. נוסף על כך, לשיניים הבריאות הנותרות תהה נטייה "להשלים" את הפער על ידי תנועה אל האזור הריק משיניים- ולכן בשונה מהנהוג לחשוב- טיפולי השתלת שיניים הם לא רק עניין אסתטי אלא פתרון רפואי לאובדן שיניים.

מהם היתרונות של טיפולי השתלות שיניים?

סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר של הטיפול (מעל ל-95%) ומגוון הפיתוחים הטכנולוגיים הכוללים, בין היתר, גם השתלות שיניים מונחות מחשב, טומנות בחובן יתרונות רבים ביניהם:

  • אפשרות לטפל במספר מוקדים בעיתיים בחלל הפה בפרק זמן קצר תוך צמצום אי הנוחות הכרוכה מההליך הרפואי.
  • פתרון לטווח ארוך לשיניים שאבדו כתוצאה מחבלה או ממחלה
  • פתרון חלופי לשיניים תותבות בקרב מטופלים צעירים ומטופלים מבוגרים, שרוצים להשיב את תפקודי הפה שאבדו.
  • אפשרויות טיפול מתקדמות גם כאשר חלה נסיגה של עצם הלסת (באמצעות השתלת שיניים בשכבה הבזאלית)
  • הטיפול בטוח – ישנם רופאים המבצעים השתלות שיניים מונחות מחשב, במטרה למזער נזקי פגיעה בכלי דם וקצוות עצבים וישנם רופאים המבססים את הטיפול על ידי קריאת צילומי סיטי במטרה להתאים את השתל הנכון לעצם הלסת ולמקם אותו בזווית, שתתמוך באופן מיטבי בגשר או בכתר המחוברים לשתל.

חרף יתרונות אלו יש לציין, שהשתלות שיניים אינן מתאימות לכלל האוכלוסייה וסיכויי ההצלחה פוחתים באופן משמעותי בקרב מטופלים מעשנים, חולי סכרת או חולים במחלות הקשורות לאובדן סידן.
במקרים אלו יבחן המצב הרפואי הפרטני של החולה ויהיה עליו לעקוב אחר המלצות רפואיות בטרם התחלת הטיפול בהשתלת שיניים כמו גמילה מעישון לפחות כחודש ימים בטרם ביצוע ההשתלה, איזון הסכרת וכן הלאה.

באיזו הרדמה לבחור?

השתלת שיניים נעשית בדרך כלל תחת סדציה, שזוהי הרדמת טשטוש מקומית, או תחת גז צחוק, או על ידי הרדמה כללית. לשני המקרים יש יתרונות וחסרונות:

  • יתרונות וחסרונות של הרדמה מקומית – זוהי שיטת הרדמה נגישה, הקיימת בכל מרפאת שיניים, אינה מצריכה הכנה של חדר ניתוח וזמן וניתן להתאושש ממנה במהירות. הרדמה זו מתאימה למקרים פשוטים יחסית ולטיפולים מהירים, אך אינה מתאימה לטיפולים מורכבים ולא מומלצת למטופלים הסובלים מדנטופוביה (חרדת טיפולי שיניים)
  • יתרונות וחסרונות של הרדמה כללית – הרדמה כללית נעשית על ידי רופא מרדים מוסמך (או רופא שיניים, שהוסמך כמרדים) ודורשת חדר ניתוח, תחת הרדמה כללית ניתן לבצע טיפולים מורכבים במספר מוקדים בחלל הפה ולהביא לשיפור משמעותי במצב בריאות הפה והלסת. הטיפולים תחת הרדמה כללית מתאימים למטופלים, שסובלים מהזנחה ומעוניינים לקצר באופן משמעותי את זמן הטיפול. יש לציין, שכיוון שההרדמה דורשת היערכות מיוחדת עלותה גבוהה יותר וההתאוששות ממנה מורכבת יותר מהרדמה מקומית.

שיקום, החלמה וחזרה לשגרה לאחר השתלת שיניים

השתלת שיניים כשמה כן היא – הליך ניתוחי, המצריך חזרה הדרגתית לשגרה. לאחר השתלת שיניים עשויים להופיע כאבים, דימומים מקומיים, קשיים בפתיחת הפה ולכן מומלץ בשלב הזה ליטול משככי כאבים, להימנע מפעילות גופנית עד שבועיים ממועד ההשתלה (כדי למנוע החרפה של דימומים כתוצאה מעלייה בלחץ הדם) ולהגיע לפגישת מעקב אצל הרופא המטפל. יש לציין שכדי להאריך את תוצאות ההשתלה ולהינות ממנה במשך שנים רבות חשוב לשמור על היגיינה יום יומית, לצחצח שיניים פעמים ביום, להסתייע בחוט דנטלי לאחר כל ארוחה ולהגיע לניקוי שיניים אצל שיננית וביקור מעקב אצל רופא השיניים אחת לחצי שנה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​